Haber

BBP Genel Başkanı Destici’nin babası Ali İhsan Destici’nin cenazesi toprağa verildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Eskişehir’de kalp krizi sonucu 89 yaşında vefat eden babası emekli imam hatip Ali İhsan Destici toprağa verildi.

Destici’nin cenazesi, yaşamını yitirdiği Eskişehir Şehir Hastanesi’nden alınarak Günyüzü ilçesine bağlı kırsal Gecek Mahallesi’ne getirildi.

BBP Genel Başkanı Destici ve yakınları, öğleden sonra mahalle camisinde düzenlenen cenaze töreni öncesi taziyelerini kabul etti.

Ali İhsan Destici’nin cenaze namazını oğlu imam hatip Mehmet Akif Destici kıldırdı.

Namazın ardından katılımcılara hitap eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, yaşam ve ölümün birbirini takip ettiğini söyledi.

Ölümün tam zamanında geldiğini ifade eden Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize göre bazen ‘erken’ deriz, bazen ‘geç’ deriz ama Cenab-ı Hakk’ın takdir ettiği dakikalar geçince buradaki hayat biter ama bizi bu dünyada iki şey sevindirir. Hayatın sonu bu dünyada ama başkasındadır Cenab-ı Hak hepimizin okuduğu Tebareke’de ‘Ölümü ve hayatı sizi denemek için yarattı’ diyor. Ama önce ölüm diyor, sonra yaşam diyor, yani önce hepimiz ölmüştük, Cenab-ı Hak bize bu dünyada hayat verdi, sonra ölüyoruz, sonra başka bir hayata geçiyoruz, orada Allah tekrar bir hayat verecek. Bu yüzden ahirete inanmak bizim için imanın esaslarından biridir.”

Kuran’dan örnekler veren Şentop, “Sizin için ahiret hayatı dünya hayatından daha güzel.” ayeti hatırlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop şunları söyledi:

“Ölüler ve bu hayattan ayrılanlar daha güzel bir hayata giderler. Biz müminler olarak buna inanıyoruz. Onun için burada bu bizi rahatlatıyor. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin. Geride salih salih evlatlar bırakmak. kim onu ​​dualarla anacak, amel defterinin kapanmamış olması.Biz buna şahidiz.Geride güzel evlatlar kaldı,amel defteri Ali İhsan amcamız tarafından kapatılmayacak.Allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun.”

BBP Genel Başkanı Destici de bu üzücü günde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Destici, babasının kendisine emrolunduğu gibi bir hayat yaşadığını vurgulayarak, “Dün hiçbir hastalık ve sıkıntı çekmeden Kuran okudu, annemle ikindi namazını kıldı, sonra yatıp ruhunu teslim etti. Memnun kaldık. onunla, Allah ondan razı olsun. İnşallah cümlemiz Peygamber Efendimizin sancağı altında buluşur.” dedi.

Ali İhsan Destici’nin cenazesi, kılınan namazın ardından Gecek Mahallesi Mezarlığı’na defnedildi.

Destici’nin tabutunu cami bahçesinde bir süre omuzlayan Meclis Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, törenin ardından ailenin evine giderek Ali İhsan Destici’nin eşi Özgül Destici’ye taziyelerini iletti.

Cenaze törenine Destici’nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, DSP Genel Başkanı Aksakal, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, milletvekilleri, kurum müdürleri katıldı. , bazı siyasi partiler. Parti ve sivil toplum kuruluşlarının liderleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu