Ekonomi

Shell’in İlk Çeyrek Sonuçları Gelir ve Kazançta Geriledi, Ancak Net Gelir Tahminlerini Aştı

Shell plc (SHEL), ilk çeyrek için finansal analistlerin tahminlerinin altında kalan gelir ve karlar bildirdi ve bu da Londra’da Perşembe günkü işlem seansında hisse senedi fiyatında küçük bir düşüşe neden oldu.

Şirket ilk çeyrek için hisse başına 1,20 dolar kazanç açıkladı ve bu rakam finansal analistlerin 1,94 dolarlık tahminini karşılamadı. Çeyrek geliri 74,7 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu rakam 78,42 milyar dolar olan beklentinin altında kaldı.

Bununla birlikte, LSEG tarafından sağlanan bir özete göre, düzeltilmiş net gelir 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşti ve tahmin edilen 6,5 milyar doları aştı.

Jefferies analistleri, “Düzeltilmiş karların tahminleri %10 aşması ve işletme sermayesindeki değişikliklerden önce faaliyetlerden elde edilen nakit akışının %17 aşmasıyla ilk çeyrek için güçlü bir performans” dedi.

“Entegre Gaz ve Kimyasallar ve Ürünler bölümleri daha iyi performans gösterirken, Upstream bölümü beklentilerin altında bir performans sergiledi. İşletme sermayesindeki değişikliklerden önce faaliyetlerden elde edilen nakit akışı, kar performansından 1,6 milyar dolar daha fazla oldu ve bu da çeyrek boyunca verimli nakit üretimine işaret ediyor.”

Benzer şekilde Morgan Stanley analistleri de Shell’in “tahmin edilenden daha yüksek bir vergi yükü” ile karşı karşıya kalması nedeniyle beklenenden daha yüksek kazançların “Upstream bölümü hariç tüm iş sektörleri tarafından desteklendiğini” belirtti.

“Bunun dışında Shell, sağlam operasyonel sonuçlardan, Prelude Yüzer Sıvılaştırılmış Doğal Gaz tesisinin tam katkısından ve etkileyici ticari sonuçlardan yararlandı.”

Geleceğe bakıldığında Shell, 2024 yılının tamamı için nakit sermaye harcamalarının 22 milyar ila 25 milyar dolar aralığında kalmasını bekliyor.

Entegre Gaz bölümünün üretiminin günde 920.000 ila 980.000 varil petrol eşdeğeri arasında olacağı tahmin ediliyor.

Kurumsal bölüm için, düzeltilmiş kazançların ikinci çeyrekte yaklaşık 400 milyon ila 600 milyon dolar arasında net giderle sonuçlanması beklenirken, 2024 yılının tamamı için bu aralık 1,7 milyar ila 2,3 milyar dolar arasındadır.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Nakit sermaye harcamalarına ilişkin 2024 yılı görünümü aynı kalmaktadır.

Ayrıca Shell, önümüzdeki üç ay içerisinde tamamlamayı hedeflediği 3,5 milyar dolar değerinde bir hisse geri alım girişimi ilan etti. Şirket tarafından sağlanan temettüde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş olup editör incelemesinden geçmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

kozlu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu